Unictwirl.nl > ★ Nieuws > Dansen maakt gelukkig

Dansen maakt gelukkig

WP_20150715_20_08_18_Pro

 

Dansen is gezond en maakt gelukkig.

Iedereen kan het. Het gaat namelijk vooral om creatief bewegen. Met dansen train je verschillende spiergroepen en door het ritmisch bewegen maak je je hoofd leeg.

Geluk * Iemand die minstens eenmaal per week danst, heeft een grotere kans op een gelukkig en evenwichtig leven. Met dansen maak je endorfine aan. Deze stof zorgt voor een gevoel van geluk.
Snelheid* Met dansen kun je je snelheid trainen. Maar dan moet je wel op muziek dansen. Je reageert namelijk op de ritmes.
Uithouding *Je traint ook je uithoudingsvermogen.
Coördinatie* Je coördinatie train je doordat je niet alleen met je benen danst, maar ook je armen, buik, handen en hoofd gebruikt. Je ledematen moeten namelijk een vloeiende beweging maken.
Geheugen* De choreografie bij dansen zorgt voor een intensieve oefening van het geheugen. Je moet goed nadenken wanneer je welke bewegingen moet maken. Daarnaast train je je gevoel voor timing. De bewegingen moeten exact op de muziek worden geplaatst.
Afvallen*Een danser verbrandt evenveel kilocalorieën als iemand die wandelt, zwemt of fietst. Volgens de Britse dokter Vincent Forte is dansen zelfs gezonder dan aerobics of jogging. Doe je aan salsa of een andere actieve dans, dan merk je na een paar weken de eerste resultaten.
Bloeddruk*Positief is ook, dat je met dansen nooit te hard traint. Je gaat zweten en je hartslag versnelt. Maar dat is alleen maar positief, omdat je daarmee letterlijk je hart en je longen rekt. Hierdoor daalt je bloeddruk en verbetert de bloedcirculatie.
Botten *De zijdelingse bewegingen die je met dansen maakt, versterken je scheenbeen, kuitbeen, en dijbeenbot. Dat zijn de botten die ons gewicht dragen. Ouderen die regelmatig dansen, hebben minder last van osteoporose.

Dus waar wacht je nog op meld je aan voor onze proeflessen!!