★ Info

Introductie

Twirl en majorette stichting Unic opgericht in 2011

We oefenen elke woensdagavond. Tot aan de zomervakantie zijn de tijden en lessen aangepast zie de pagina Training voor de laatste updates. De leden dansen en bewegen op moderne muziek. Verschillende dansvormen komen aan bod zoals urban, hiphop, moderne dans en nog veel meer.We combineren de dansstijlen met de baton. We verzorgen optredens met ons showteam en nemen deel aan verschillende wedstrijden. Elk lid is vrij om te kiezen aan welke activiteiten ze deelnemen. Wel wordt dit ruim van te voren gevraagd ivm opgave voor wedstrijden en afspraken voor optredens.

De lessen worden gegeven door een gediplomeerd trainer. Op speelse wijze leren de leerlingen hoe ze zich presenteren en inleven in hun optreden. Ook wordt aandacht besteed aan teamwork en vooral aan samen plezier beleven aan deze mooie sport. De groep bestaat uit leden uit verschillende leeftijdsgroepen maar door de gezamenlijke interesse is daar weinig van merkbaar.

Kinderen kunnen starten vanaf vijf jaar.

Wat kost het?

De contributie voor twirl lessen is € 150,00 per jaar of 10 termijnen van € 15,00

Borg

Borg voor de baton á 35 euro , na betaling van de borg mag je je baton mee naar huis nemen, deze wordt omgeruild als je eruit bent gegroeid zo hoef je niet steeds een nieuwe te kopen. De borg ontvang je retour als je hem inlevert.

contributie

Inbegrepen: lesgeld, lesattributen (pompons linten ed), verzekeringen, deelname aan optredens en activiteiten, wedstrijddeelname, lidmaatschap landelijke sportbond , kleding bij optredens en wedstrijden.

Je bent lid voor een heel seizoen, de seizoenen lopen gelijk met een schooljaar.

Opzegging dient voor 1 juni van het lopende seizoen schriftelijk te worden gedaan.Dit ivm opgaves voor lidmaatschappen verzekeringen en wedstrijdopgave.

De contributie mag per maand, kwartaal of jaar worden voldaan. Ook is het mogelijk de contributie te voldoen via het jeugdcultuurfonds indien u daarvoor in aanmerking komt. Vragen hierover kunt u stellen bij Marijke Kroezen onze penningmeester.

 Hoe werkt het?

Als je lid wordt van Unic heb je wekelijks les op woensdag

We beginnen om 18:30 uur.Zorg dat je er 10 minuten vooraf bent zodat de les op tijd kan beginnen. Je hebt niet altijd de aandacht van de trainer soms is het de bedoeling dat je een oefening zelf traint. We werken volgens een lesplan zo kan iedereen op zijn eigen tempo en niveau trainen en worden de vorderingen bijgehouden door de trainer.Er wordt aan verschillende categorieën gewerkt maar iedereen begint met het technisch programma , va technisch programma niveau 2 is het mogelijk een solo dancetwirl te doen als je dat graag wil.

In teamverband kan al heel snel mee worden gedaan met de shows maar ook daar bouwen we eerst aan een goede basis voor meer zelfvertrouwen op de vloer.Je ontvangt allemaal een huishoudelijk reglement, we verwachten van alle leden en ouders zich daaraan te houden. Als er vragen zijn stel ze gerust.

Wedstrijden en optredens

Unic zal per jaar aan ongeveer 3 á 4 wedstrijden deelnemen , 2 in het voorjaar en 2 in het najaar. Bij plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap zijn dat er meer voor de geplaatste leden.  Wedstrijd categorieën welke we bij Unic aanleren:

Solo 1 baton / duo twirling , Technisch programma, ensemble/team dance twirl , solo dancetwirl, showtwirl(met attributen)

Samen met de trainer wordt gekeken aan welke onderdelen je mee kunt doen en wanneer je er klaar voor bent.

Ook verzorgen we optredens op markten braderieën en andere evenementen.Deze optredens zijn meestal in het voorjaar en worden vooraf bekend gemaakt in de nieuwsbrief. We verwachten dat alle leden deelnemen aan de optredens.

Kun je niet deelnemen dan graag zo snel mogelijk doorgeven ivm afspraken en inschrijvingen.

Schoenen

Twirlschoenen heb je pas nodig als je aan wedstrijden gaat deelnemen. Voor optredens buiten de wedstrijden om kun je ook zwarte gymschoentjes met een harde zool gebruiken. De trainer zal aangeven wanneer het nodig is om twirlschoenen aan te schaffen. Voor wedstrijden zijn deze schoentjes verplicht.

Trainingskleding

Het is handig om de onderstaande kledingvoorschriften in acht te nemen

  • strakke top liefst met spaghettibandjes(liefst in het zwart),in de winter mag hierop tijdens de warming-up een vestje o.i.d. gedragen worden
  • Zwarte nauwsluitende broek (jazzpants)
  • Ballet-, twirl- of soepele gymschoentjes
  • Haren dienen uit het gezicht en op een hoge staart of knot gedragen te worden
  • Sieraden af, behalve kleine oorknopjes (sieraden kunnen je beperken in je bewegingen of je kunt eraan blijven haken.