2020 Unic

‘t Durpsblad 2020 nummer 2

Zoals bij alle sport en cultuur verenigingen en ook veel bedrijven staat de tijd even stil bij Unic. Gezondheid gaat voor alles. Natuurlijk houden ook wij ons aan de adviezen en houden we contact met onze leden dmv de groeps app. We proberen thuis de conditie op peil te houden en oefeningen te delen met iedereen zodat je zelf ook veel kan doen. Op ons youtube kanaal ‘unictwirl’ zijn ook een paar filmpjes te vinden en we sporen leden aan om te blijven bewegen. Want bewegen is gezond en draagt bij aan een goede weerstand.

Het is vreemd om dit stukje nu te schrijven want, volgende week kan het anders zijn. De basisscholen beginnen al wat voorzichtig en overal hoor en lees je dat verenigingen ook heel graag weer aan de slag willen ,maar ook voorzichtig zijn. Protocollen worden opgesteld met inbreng van veel professionals om straks op een verantwoorde manier de nieuwe gedragsregels toe te passen. Hoe gaan we lessen verzorgen met 1,5 meter afstand? En hoeveel mensen mogen er dan in de zaal? Hoe garanderen we de veiligheid van leden maar ook vrijwilligers? En ook heel belangrijk, hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich daaraan houd?  De antwoorden op deze vragen en hoe dat allemaal gaat zullen we op onze website   https://unictwirl.nl/   en Facebookpagina vermelden zodat iedereen op de hoogte is. In deze vreemde tijden moeten we allemaal een beetje flexibeler zijn.

Als trainer ben ik niet minder enthousiast voor de sport en volop bezig met nieuwe ideeën. Die 1,5 meter is ook een inspiratie om daar weer leuke manieren van groepsbeweging mee te bedenken. Het is een uitdaging en juist dat maakt het interessant. Ondertussen werk ik aan mijn lenigheid en probeer ik daarbij de woensdag als vaste trainingsavond in ere te houden. Twirling is niet alleen een teamsport maar kan ook heel goed als solist worden beoefend waardoor we veel mogelijkheden zien om de afstand goed te kunnen bewaren in de zaal.

Wil jij ook weer aan je conditie werken? Weer lekker sporten? Hou dan de site in de gaten of mail even om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dat kan via het contactformulier op onze website.

Tips!!! Voor leden en niet leden:

* zet muziek aan waar je blij van wordt

* beweeg lekker mee op de muziek, maakt niet uit hoe. Het leuke van bewegen in je eigen kamer is    dat niemand het ziet en alle beweging is goed.

* voor leden! zet je baton in het zicht. Ik wordt er altijd vrolijk van, hoe ik me ook voel. Als ik mijn baton zie moet ik hem even oppakken en even draaien. Dat houd je polsen soepel en geeft gewoon een fijn gevoel.

* ‘Just dance’ super leuk om te doen. Deze filmpjes zijn ook te vinden op youtube dus je hebt niet perse een spelcomputer nodig om mee te dansen.

En vooral! Be Strong ,think positive & stay safe

Marijke Kroezen (trainster Unic)