2020 Unic

‘t Durpsblad 2020 nummer 3

Het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur, voor Unic een bijzondere, want het is al het 10e seizoen. Dat gaan we natuurlijk vieren maar hoe precies dat is nog even een verrassing. Afgelopen voorjaar was wel even lastig dat we niet bij elkaar konden komen. Zodra het weer kon hebben we een buitenruimte gezocht waar het verantwoord was om onze training te hervatten. Aangezien de deuren van de Gymzaal nog gesloten blijven trainen we voorlopig op het korfbalveld. Tot nu toe hebben we mooi weer gehad en het veld is fijn om op te trainen. Het was vooral gewoon leuk om weer bij elkaar te kunnen komen. Zodra we de zaal weer in kunnen zullen we dit op onze facebookpagina ‘unictwirl’ en website vermelden.

Het wedstrijd seizoen 2020 is voor alle twirlers en majorettes afgelast dus op dat gebied valt er niet veel te vertellen. De bonden hopen de draad weer oppakken in 2021 dat geeft ons extra tijd om aan onze routines te werken en de puntjes op de i te zetten. Wel hebben we ontzettend veel zin om weer op die vloer te staan en ook dit voorjaar het optreden tijdens evenementen gemist. Overal zijn initiatieven te vinden van verenigingen met online workshops en er komt zelfs een online competitie. We zijn heel benieuwd hoe dat zal gaan en zijn zeker van de partij.

Waarom is het zo leuk om te twirlen? Elk kind vind het leuk om te dansen en bewegen op muziek, alleen daarom is de sport al geweldig. Iedereen kan groeien op zijn eigen tempo en niveau. Er zijn veel verschillende categorieën en iedereen kan dus ook op zijn eigen niveau mee doen aan een wedstrijd. Je zult het alleen opnemen tegen deelnemers op je eigen niveau. Wedstrijden zijn ook niet verplicht, wil je gewoon trainen omdat het gezellig en leuk is kan dat natuurlijk ook. Om goed te leren dansen heb je wel lenigheid en kracht nodig dus daar werken we tijdens de lessen aan. We maken daarbij ook gebruik van andere attributen dan de baton bv linten of pompoms, een favoriet bij de meeste. Maar ook een bal paraplu of stoel kan worden gebruikt. We vertellen samen een verhaal dmv een dans. Op dit moment is er een duidelijke voorkeur voor moderne dans in de twirlwereld maar er wordt gebruik gemaakt van alle denkbare dansvormen, bv urban hiphop of zelfs latin , volksdans, line dance de dansvorm is afhankelijk van het verhaal dat we willen vertellen.