2019 Unic Nieuws

‘t Durpsblad 2019 nummer 4

Hallo Allemaal, Graag willen we iedereen bedanken die aan ons heeft gedacht bij het stemmen voor de clubkas actie. Een aantal leden van Unic willen zich graag aan jullie voorstellen dus geef ik het woord aan onze twirlkanjers!

Hoi, Ik ben Annelie en met 6 jaar het jongste lid. Na de zomer ben ik begonnen met deze sport. Vanaf de eerste dag dat ik kennis maakte met twirlen was ik betoverd. De mix van dansen en goed draaien van de baton vind ik magisch. De lessen zijn ontzettend leuk en elke keer leer ik weer iets nieuws van de juf en mede twirlers.

Hallo ik ben Soraya en ik ben 10 jaar oud. Ik zit nu sinds bijna 1 jaar op twirl omdat ik dansen heel leuk vind en met de baton is het extra speciaal. En ik oefen thuis heel veel zodat ik ooit bij wedstrijden mee kan doen om met me hele team te winnen. Ooit wil ik zelf twirl juf worden dit lijkt me super leuk.

Hallo, Bijna 3 jaar geleden op het dorpsfeest zag ik een groep meiden dansen met baton. Ik vond het heel leuk als de meiden met de baton draaide. Vanaf die dag begon ik mijn avontuur met twirlen. Nu rij ik mee met de wedstrijden en ik vind het leuk. Het leukste is als ik iets nieuws heb geleerd. Groetjes Suzanna

Mijn naam is Jasmijn

 Ik ben 18 jaar oud en zit al ruim 10 jaar op twirlen. Ik ben gaan twirlen omdat het me heel leuk leek en dat is het ook zeker! Ik ben graag bezig met oefenen en vind de combinatie van alle verschillende dans en batontechnieken die twirlen bevat super leuk.

Sjaron(bijna 19 jaar)

Doe de opleiding hospitality&leisure Animatie is helemaal mijn ding! Ik zit in mijn tiende seizoen bij twirlen. Inmiddels ook al een keer Nederlands Kampioen in the pocket samen met Jasmijn.

Hopelijk in Januari weer naar het NK dat is wel mijn doel. Twirlen is mijn passie. Wel heel jammer dat veel mensen twirlen geen sport vinden. Eigenlijk zouden die mensen eens een lesje mee moeten doen op woensdagavond. Dus…bij deze daag ik jou uit! Lieve groetjes Sjaron

Ik ben Adrian Kroezen 17 jaar en twirl al 10 jaar. Bij Unic dus al vanaf het begin.

Mijn moeder Marijke is trainer bij Unic en heeft mij aangestoken met het enthousiasme voor dans en twirl. Omdat zij en mijn zus Marissa veel aan het oefenen waren thuis wilde ik ook altijd mee doen. En zodra ik oud genoeg was mocht ik mee naar de les.

Wedstrijden vind ik leuk om te doen maar vooral doe ik het voor de lol. Optreden is gewoon erg leuk, je verhaal vertellen dmv dans of gewoon mensen blij maken.

Ik ben Marissa Kroezen 23 jaar en twirl al 14 jaar dus al lang voordat Unic begon eigenlijk vanaf de eerste dag dat twirling in Zaamslag is begonnen.

En nog steeds heb ik er plezier in. Mijn moeder en al mijn tantes hebben ook twirling gedaan , dat kende ik dus van de filmpjes van oma.

Toen deze sport naar Zaamslag kwam wilde ik daar dus zeker wel aan mee doen. Het is niet alleen een topsport, ook als je lekker wilt bewegen

Plezier hebt in dansen of optreden zijn er mogelijkheden genoeg om daar je voldoening uit te halen.

Trots ben ik natuurlijk wel dat ik naar het NK mee mocht en hopelijk dit jaar weer.

Is dit ook echt iets voor jou? Of wil jij deze kanjers gewoon eens aan het werk zien?

Meedoen kan al vanaf 5 jaar

Een proefles is gratis kom en kijk of doe een keer mee.

Elke woensdag zijn we te vinden aan de Sportlaan 1 in Zaamslag

18:30 tot 19:30 uur Twirl Majorette Dans