2019 Twirlvereniging Unic bij omroep Zeeland

‘t Durpsblad 2019 nummer 2

Het is jullie vast niet ontgaan dat we daar met het duo Sjaron Dooms en Jasmijn van Puijvelde Nederlands Kampioen zijn geworden. Wat een spannend weekend was dat. Zaterdag en zondag waren lange dagen voor onze meiden. ( en ons zelf haha ) Maar wat we totaal niet zagen aankomen was de media drukte. Ik ( Mira) plaatste een bericht op facebook en op maandag stond de telefoon niet stil. Een vriendin van mij had de PZC ingelicht en mijn nummer gegeven. Ze hadden ook het nummer van Sjaron want toen ik door de PZC gebeld werd, ging ondertussen ook Sjaron haar telefoon. Dat was omroep Zeeland die een interview met haar deed. Ik moest zsm foto’s van het duo doorsturen voor in de PZC. Zo gezegd zo gedaan. Later die maandag werden we gemaild voor een interview bij Go RTV die afspraak stond voor de komende zaterdag.

Ook werd Sjaron gevraagd om naar de studio in Oost Souburg te komen van Omroep Zeeland. Liefst met Jasmijn omdat zij het duo vormen. Maar Jasmijn vond deze aandacht super leuk maar voor een camera of interview dat zag ze helaas niet zitten. Gelukkig Sjaron wel en was ik als voorzitter de pineut haha dus gingen we op 6 februari naar dat interview toe.

Wat hebben we daar een lol gehad. Eerst schrokken we, een live uitzending van een half uur!! Hoe gaan we dat doen maar het leken maar een paar minuten het ging allemaal vanzelf. Wat een dolle boel daar in die studio. Sjaron moest ook nog een routine twirlen en Michiel van der Velde ging daar commentaar voor de luisteraars over doen. Dat was echt lachen, gieren, brullen met zijn drietjes. Na afloop hoorde we van de radiomakers daar dat het een super leuk en spontaan gesprek was geweest. In de auto terug naar huis kregen we die big smile niet van ons gezicht die heeft er een paar dagen gezeten.

Langzaam kwam er rust in de tent maar niet voor lang want de meiden werden gehuldigd door wethouder Jack Begijn tijdens de les op woensdag 27 februari. Dat was ook een hele happening en je word niet zo maar gehuldigd. Met een prachtige bos bloemen en een cadeau sprak de wethouder hun toe. De 2 fotografen namen hun kansen om het duo samen op de foto te krijgen. En een week later ter afsluiting stonden ze in het Advertentieblad.

Het kan bijna niemand ontgaan zijn dat deze 2 dames van Twirl en majorette Stichting Unic uit Zaamslag Nederlands Kampioen geworden zijn!! Unic staat op de kaart en schrijft geschiedenis. Op naar hopelijk het volgende NK want het duo gaat gewoon door.