2017 Doe vooral lekker mee!

‘t Durpsblad 2017 nummer 3

Na een gezellig voorjaar met veel optredens en als afsluiter een dagje uit met de meiden vliegen we het nieuwe seizoen actief in met een sportief twirl weekend. De meiden gaan naar een Trainingsdag voor de gevorderde leden, daar krijgen ze dans en techniek trainingen om hun wedstrijd routines beter te kunnen uitvoeren.  De dag erna kunnen ze het geleerde meteen uitproberen tijdens een wedstrijddag in Waalwijk. Enkele nieuwe leden gaan ook mee naar de wedstrijd om hun debuut te maken. Voor hen is het extra spannend om voor het eerst voor een jury te staan.

Door de toenemende vraag om solo deel te nemen aan de wedstrijden kunnen we wel wat hulp gebruiken met het maken en aanleren van danstwirl routines. Heb je ervaring  met twirl/majorette of dans en zie je het wel zitten om ons te komen helpen in de lessen neem gerust contact met ons op. 

Waarom dansen kinderen zo graag?

Kinderen hebben van nature de drang om te bewegen, de behoefte om te experimenteren en een grote verbeeldingskracht. In de praktijk zien we deze elementen ook terug tijdens de danslessen. Het is namelijk een creatief en leerzaam proces tegelijk. De kinderen leren door te dansen de expressieve mogelijkheden van hun lichaam kennen, vergroten en toepassen. De kinderen worden aangesproken op hun fantasie en creativiteit. Danslessen zijn ook belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Je werkt aan je persoonlijkheid: je leert om jezelf open te stellen en om iets van jezelf te laten zien. In de jaren dat ik les geef heb ik al veel leden zien groeien van verlegen meiden die niet zo goed durfde tot meiden die plezier hebben in het uitvoeren van hun dans.

Kom gratis een kijkje nemen in de les en doe vooral lekker mee.

Agenda:

16-9-2017     Trainingsdag TA Zierikzee

17-9-2017     Wedstrijd Waalwijk 

1-10-2017     Wedstrijd Zundert

December 2017 Zeebra competitie Goes