2015 Unic is overal

‘t Durpsblad 2015 nummer 2

Het muziekfestival in Zaamslag is altijd weer een leuk optreden om te verzorgen omdat de leden dan eens kans krijgen hun kunsten te vertonen. Zoals elk jaar kwamen er ook nu leuke reacties van het publiek. Er werd gestart met een rondgang door het dorp waarna de twirlsters het festival openden samen met Music and Rhythm op moderne live muziek. Na een swingende opening volgde de eigen show , geïnspireerd door muziek van de ‘verschikkelijke ikke’ films.

Unic zet zich als vereniging ook graag in voor goede doelen zoals spieren voor spieren

Op 19 juni is er de Reham run in Zaamslag, daaraan wordt ook de spieren voor spieren loop gekoppeld. Onze leden zullen hiervoor hun inzet tonen door de lopers binnen te halen met een spetterend optreden samen met Music & Rhythm. Ouders en familieleden die graag mee willen lopen of doneren kunnen voor meer informatie over de loop en spieren voor spieren terecht op https://www.sportenvoorspieren.nl/team/spieren-lopen-voor-bram

Als sportvereniging zetten we ons graag in voor dit doel!

Ook gaan we weer collecteren voor de Anjeractie 31 Mei t/m 6 juni kunt u ons verwachten. Het Prins Bernhard Cultuurfonds zet zich in om cultuur, natuur en wetenschap te ondersteunen. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren zij bijzondere initiatieven. Meer weten kijk op cultuurfonds hier kunt u lezen over de projecten.

Agenda:

31-5-2015 wedstrijd Klundert NBTA

4-6-2015 optreden Terneuzen

13-6-2015 wedstrijd Zwijndrecht NBTA

19-6-2015 optreden Zaamslag

Gezocht!!!

Unic is op zoek naar oud majorettes en twirlers in Zeeuws Vlaanderen om samen herinneringen op te halen. We krijgen veel verhalen van oud majorettes en twirlers en het lijkt ons erg leuk om samen te komen. Heeft u foto’s filmpjes of misschien wel krantenknipsels, je oude baton of tenue. Alles is welkom. Hiervan kunnen we een mooie expositie maken. We zijn benieuwd naar de geschiedenis van de majorette en twirl in Zeeuws Vlaanderen en wie kan dat beter vertellen dan de mensen zelf.